Türkiye'den kaçan zenginlerin yeni adresi: Lizbon 

Türkiye'den kaçan zenginlerin yeni adresi: Lizbon 

Türk vatandaşı milyonerler akın akın ülkeden çıkış yapmaya devam ediyor.

Türkiye'den kaçan zenginlerin yeni adresi: Lizbon 
16px
24px
16.02.2018 07:56
ABONE OLgoogle

'New World Wealth'in yayınladığı 'Milyoner Göçü 2018' raporuna göre, en fazla göç veren ülke oldu Türkiye. Geçtiğimiz yıl ülkeyi terk eden Türkiyeli milyoner sayısı 6 bin olurken, son iki yılda Türkiye'yi terk eden milyoner sayısı ise 12 bine ulaştı.

Peki, ülkeyi terk eden zenginler ne yapıyor, hangi ülkelere gidiyor?

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, 2016 ve 2017'de toplam 12 bin Türk milyoner Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez, Yunanistan gibi Avrupa Birliği ülkelerinde yaşamlarını sürdürmeyi tercih ediyor.   Son 2 yılda 12 bin Türk milyoner ülkeyi terk etti

'Altın Vize' programının başladığı 8 Ekim'den bu yana Portekiz'den alınan gayrimenkullerin değeri 3.5 milyar Euro'nun üzerinde. Çin zirvede ama nüfusa oranlandığında Türkiye, üzerine çıkıyor.

Bu yılın ocak ayında Portekiz'de Altın Vize'den faydalananların sayısı 164 olarak açıklandı. Bunun 154'ünün gayrimenkul alımıyla gerçekleştiği belirtiliyor. Son iki yılda ise 131 Türk vatandaşı Portekiz'den gayrimenkul almış.   Erdoğan'a en yakın isimler Londra'dan 10 ev birden alıyor

Alınan evlerin değeri toplamda 99.2 milyon Euro. Aralık ayında ise bu rakam 30.4 milyon Euro olarak gözüküyor.

191 kişi ise, yine 'Altın Vize' kapsamında Yunanistan'dan ev aldı son iki yılda. 

Şu ana kadar 3 bin 645 Çinli Portekiz'den ev almış. Bu ülkeyi 493 ile Brezilya izliyor. Üçüncü 228 ile Güney Afrika. Rusya'nın 200 ile dördüncü sırada yer aldığı listeye Türkiye ilk kez girmiş vaziyette.

Milyoner göçünde de 5'nci sıradan 3'üncülüğe tırmanan Türkiye, nüfusa oranla Çin, Hindistan gibi ülkelerin üzerinde.

Türkiye, Portekiz'den ev alan 5. ülke

'Altın Vize' programının başladığı 8 Ekim'den bu yana Portekiz'den alınan gayrimenkullerin değeri 3.5 milyar euronun üzerinde. Alım yapan ülke vatandaşları sırlamasında birinci açık ara farkla Çin ancak nüfusa oranlandığında Türkiye, Çin'in üzerine çıkıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde